Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EU beslist over langer zwangerschapsverlof

EU beslist over langer zwangerschapsverlof

Het Europees Parlement buigt zich over de vraag of het zwangerschapsverlof in de EU, en dus ook in Nederland, verlengd moet worden van veertien naar twintig weken. Voor Nederland betekent dat vier weken langer verlof dan nu het geval is.

Vaderschapsverlof ook verlengen
Er bestaan in Europa grote verschillen in de duur van het zwangerschapsverlof. In Scandinavië bijvoorbeeld mag een vrouw een jaar van het werk wegblijven. Haar partner heeft daar recht op minimaal drie maanden vaderschapsverlof. In Nederland is de duur van het verlof voor moeders 16 weken en vaders kunnen twee dagen betaald verlof aanvragen. Een deel van de commissie van vrouwenrechten wil dat mannen minstens twee weken verlof mogen opnemen, betaald door de werkgever.

Beter voor de gezondheid
Het lange zwangerschapsverlof zou beter zijn voor de gezondheid van moeder en kind. De Europese Commissie stelde zelf eerder achttien weken voor, maar de commissie vrouwenrechten komt daar met haar voorstel van twintig weken overheen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.