Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro schakelt crisismanager in

Estro, de grootste kinderopvangorganisatie in Nederland, wordt sinds maart geleid door crisismanager Rob Schuyt. Dit schrijft het Financieele Dagblad op haar website. Schuyt krijgt de opdracht om 'de organisatie aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden'. Net als andere kinderopvangorganisaties heeft Estro te maken met een flinke vraaguitval.
Estro schakelt crisismanager in
Foto: ANP Photo

Met de komst van Schuyt verandert er vooral aan de top van Estro veel. Voormalig algemeen directeuren Walter Blom en Sabine Kloos verlaten de organisatie. Daarnaast stapt ook Arthur Brouwer, de voorzitter van de raad van commissarissen, op. Estro is op zoek naar drie nieuwe commissarissen.

Snijden in het management
Het lokale management krijgt bij Estro meer taken en bevoegdheden. De holding in Amersfoort wordt verkleind en op de zes regiokantoren die Estro heeft, verdwijnen arbeidsplaatsen.’Er zal vooral worden gesneden in management en ondersteunende functies’ staat in het Financieele Dagblad. In totaal werken er 5800 mensen bij Estro. Hoeveel banen er verloren gaan, is nog niet bekend.

Investeerders

Rob Schuyt heeft geen ervaring als manager in de kinderopvang. Hij werkte onder meer als financieel bestuurder voor Saab en hij was onder meer partner bij Corporate Recovery Partners. Wat Schuyt moet doen om Estro beter aan te passen aan de huidige markt, is niet bekend. Estro zit, net als veel andere kinderopvangorganisaties, in een lastige periode vanwege vraaguitval en overheidsbezuinigingen. Daar komt nog eens bij dat de investeerders, waaronder KKR en Bayside Capital, de organisatie houden aan eerder gemaakte financiële afspraken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.