Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Estro in gesprek met nieuwe geldschieters

Geldschieters

Het nieuws dat Estro, de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland, rond zou zijn met een nieuwe geldschieter, de Amerikaanse durfkapitalist KKR, wordt niet bevestigd door Estro zelf. Volgens een woordvoerder zijn er wel gesprekken gaande met Nederlandse en buitenlandse investeerders, maar zijn de vergevorderde onderhandelingen nog niet afgerond.

Estro, bekend van de kinderopvangorganisaties Catalpa, Uk en EigenwijZ, ging eerder dit jaar met geldschieters in overleg om de kredietvoorwaarden aan te passen. Estro werd in augustus 2010 overgenomen door de Amerikaanse bedrijvenopkoper Providence.

Verzadigde markt
Maar net als bij andere kinderopvangorganisaties staan de zaken er slecht voor. In de Volkskrant zei een Estro-woordvoerder begin mei: ‘De markt is verzadigd geraakt. Toen Providence ons overnam in 2010, zag de markt er nog heel anders uit.’ Er staat een schuld uit van 264 miljoen euro.

Providence
Het Financieel Dagblad meldt dat de huidige meerderheidsaandeelhouder Providence van het toneel verdwijnt. De huidige schuldenlast zou sterk worden teruggebracht en er wordt nieuw kapitaal ingebracht. In de Volkskrant beweren kenners uit de wereld van durfkapitalisten dat de deal tussen het Amerikaanse KKR en Estro al rond is. KKR zou voor 75 procent eigenaar van Estro worden in samenwerking met branchegenoot Bayside Capital.

Onbekende bronnen
Ook meldt de Volkskrant dat schuldeisers van Estro ingestemd hebben met een regeling waarbij ze nog maar een kwart van de uitstaande schuld terug zullen zien. ‘Maar de bronnen zijn niet bekend en deze informatie is in ieder geval niet afkomstig van de officiële partijen’ benadrukt een woordvoerder van Estro.

Afrondende fase
‘Ik kan wel zeggen dat we in de afrondende fase zitten, maar het venijn zit ‘m in de staart’ aldus de woordvoerder van Estro. ‘Ik kan dan ook geen uitspraak doen over wanneer er meer duidelijk is over de toekomst van Estro.’

Bronnen: Financieel Dagblad/ de Volkskrant
ANP Photo, Marco de Swart

1 REACTIE

  1. Deze kinderopvang is een grote luchtkasteel voor ouders. Deze organisatie opent een prestigieuze locatie in Breda waarvan iedereen die kan rekenen weet dat dit onmogelijk rendabel zal worden! Terwijl catalpa niet kan voldoen aan haar betalingsverplichtingen!
    Vooral geld in deze bodemloze put blijven storten! Wie houdt wie nu voor de gek!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.