Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Esther Banda – Kilometervreters…

Esther Banda - Kilometervreters...

Het is weer zover..”De Avondvierdaagse”.
Op het allerlaatste moment hebben we onze BSO in kunnen schrijven om mee te doen met de avondvierdaagse.
Met een bolderkar en onze appelgroene Stormvogel vlag lopen we tussen duizenden kinderen mee. We proberen als groep van 20, leidsters en kinderen luid van ons te laten horen. Vooral als we de kinderen van de scholen inhalen, waar onze BSO kinderen op school zitten, gaan we nog iets harder zingen ;-). Ik kan gerust zeggen: “We hebben de buiten schoolse opvang Stormvogel geïntroduceerd, binnen de avondvierdaagse”.

Stormvogelsong
De kinderen dragen onze eigen rode petjes van de BSO, hoe meer stappen er gezet worden hoe meer de wangen van deze kanjers de kleur krijgen van de pet.
De sfeer is goed en als we bij de kinderen regelmatig checken of het nog gaat, antwoord iedereen dapper van “ja!” Natuurlijk vergeten we niet de Stormvogelsong te zingen.

De eerste avond lopen we langs onze BSO hoofdvestiging. Hier houden we even rust en nemen we wat te drinken en halen uit de picknickmand een lekker broodje. Nog even plassen en met wat stukjes komkommer mee in de hand sluiten we bij de stoet aan.

Weer een kilometer 
Onderweg horen we regelmatig : “Hey daar heb je de bso!!” Ouders en kinderen van onze kinderopvang en bso, staan langs de kant of zitten in hun tuin en moedigen ons aan!! Ik geniet samen met mijn collega’s, Nabila, Kristel, Annemarie, Amanda en Joyce, van de positieve aanmoedigingen. We lijken net sinterklaas en zwaaien iedereen vrolijk gedag. Voorop loopt Ome-Jan met de vlag.  “Zo gaat ie goed, Zo gaat ie beter, Alweer een kilometer van mijn voeten afgesleten..”

De laatste avond krijgt iedereen, behalve de medaille, namens BSO Stormvogel, een knapzak met snoepjes en een leuk cadeautje. Mijn werkgever staat daar met Daniëlle ( onze vestigingsmanager) met een grote kraam om alle lopertjes in het zonnetje te zetten. En ik?…Ik heb aan mijn man een voetenbad gevraagd, zo’n luxe… compleet met massage, warmte en luchtbelletjes…

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.