Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Enkele wijzigingen Wet OKE

De Tweede Kamer heeft een aantal amendementen en moties van Kamerleden over de Wet OKE aangenomen. Aan de wet zelf verandert niet zoveel, wel aan de financiering van VVE-middelen en de evaluatie van de nieuwe wet.

Oormerken
De indieners van het amendement Kraneveldt (PvdA) en Langkamp (SP) willen dat de uitgaven aan de VVE-middelen geheel worden geoormerkt, zodat de flinke investering in de VVE ook echt gebruik wordt waarvoor zij bedoeld is. Een ander amendement dat de Wet na vier jaar door de minister wordt geëvalueerd, is ook aangenomen. Zij zal een verslag moeten geven over de doeltreffendheid en effecten van de wet in de praktijk en dit toezenden aan de Tweede Kamer.

Verklaring omtrent gedrag
Nog twee moties werden aangenomen waarvan één van Dezentjé Hamming (VVD) waarin zij wil dat elke vrijwilliger in de kinderopvang een verklaring omtrent gedrag moet kunnen overleggen. De andere motie was opnieuw van Langkamp en Kranenveldt en ging over het feit dat er alleen met VVE-programma’s gewerkt mag worden die bewezen effectief zijn.
Twee moties werden verworpen waarin de indiener vroeg om gemeenten te stimuleren alle kinderen, zowel met als zonder taalachterstand ,voor dezelfde lage prijs en bij voorkeur gratis de mogelijkheid hebben om vier dagdelen per week naar een peuterspeelzaal met VVE te gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.