Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eindhoven maakt huisvestingsplan voor kindvoorzieningen

Besturen van basisonderwijs en kinderopvang in Eindhoven hebben samen met wethouder Ann Schreurs een toekomstbestendig Integraal HuisvestingsPlan (IHP) opgesteld. In het plan wordt beschreven hoe de kindvoorzieningen in de stad verspreid worden en waaraan de gebouwen moeten voldoen.
Eindhoven maakt huisvestingsplan voor kindvoorzieningen
Foto: ANP Photo

Nog niet eerder pakte een gemeente de huisvesting in samenwerking met alle onderwijs- en opvangpartijen op. Eindhoven loopt toch al voorop als het gaat om samenwerking tussen opvang, onderwijs, peuterspeelzaalwerk en de gemeente. Het leidde onder andere tot SPILcentra en stadsbrede inzet van VVE in de stad.

De derde pedagoog

Het huisvestingsplan gaat uit van bevolkingsprognoses en een veranderende omgeving waarin kinderen in de toekomst opgroeien. Gebouwen voor kinderopvang en onderwijs voldoen vaak nog niet aan de eisen van deze en de toekomstige tijd. Huisvesting en de ruimte wordt wel gezien als ‘de derde pedagoog’ en dus willen de organisaties dit hoog op de agenda zetten.

Duurzaamheid

Per SPILcentrum wordt gekeken naar een passende invulling en voor iedere locatie wordt een businesscase opgesteld. Hierin is aandacht voor wensen op het gebied van functionaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit. Het is de bedoeling dat in elke wijk straks minimaal één SPILcentrum is waar ontwikkelingsarrangementen voor kinderen van 0 tot 13 jaar aangeboden worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.