Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een jaar lang ‘Kinderopvang dankzij jou’: 5 miljoen mensen bereikt

Om nieuwe medewerkers te werven en huidige medewerkers te behouden in de kinderopvang, startte Kinderopvang werkt! in januari 2020 de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Wat is er bereikt in een jaar tijd? Dit zijn de cijfers:
kinderopvang
Rawpixel.com / stock.adobe.com

‘Kinderopvang heeft een heel belangrijke plek in onze maatschappij. Voor kinderen én ouders’. Dit zei voormalig staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bij de aftrap van de campagne in een videoboodschap. Dat een campagne als deze aanslaat, blijkt wel uit de jaarcijfers die Kinderopvang werkt! heeft gedeeld in het jaaroverzicht.

500.000 bezoekers

In een jaar tijd bezochten ruim 500.000 bezoekers de website van de campagne, www.kinderopvangdankzijjou.nl. ‘De test die laat zien of kinderopvang bij je past, is op dat moment bijna 18.000 keer gedaan’, zo staat er in het jaaroverzicht. Inmiddels (maart 2021) hebben ruim 28.000 bezoekers de test gedaan.

Vacaturezoeker

‘De vacaturezoeker waarmee je zoekt naar kinderopvanglocaties bij jou in de buurt is meer dan 27.000 keer geraadpleegd. Ook blijkt uit de bezoekcijfers veel animo voor opleidingen. Van studiekiezers en studenten tot zij-instromers en herintreders: alle geïnteresseerden vinden hun weg op de website. Met de online campagne worden meer dan 5 miljoen mensen bereikt.’

Cao kinderopvang

De best bezochte pagina is die met de actuele cao. Er werden 774 vragen over de cao beantwoord. In totaal werden er 2.440 opleidingsvragen beantwoord en 570 keer advies gegeven over gelijkstellingsverzoeken. De diplomacheck werd bijna 75.000 keer gedaan. De app van de campagne werd 30.515 keer gedownload.

Al met al cijfers die laten zien hoeveel belangstelling er voor het werken in de kinderopvang is. Bekijk dit handige overzicht met de resultaten >>

Kinderopvang werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten zij zich samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.