Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dwangsom van 1.000 euro per dag voor vrouw die Groningse kinderopvang zwartmaakt

Een meningsverschil over een onbetaalde factuur leidde in het Groningse Westerbroek tot een flink geschil tussen moeder en kinderopvangorganisatie: de moeder wilde zoveel beschuldigingen de wereld in helpen dat de kinderopvang dicht moet. De rechtbank steekt daar een stokje voor: de vrouw kan een boete van 1.000 euro per dag krijgen wanneer ze niet stopt met de schadelijke berichten.
dwangsom-van-1-000-euro-per-dag-voor-vrouw-die-groningse-kinderopvang-zwartmaakt
Foto ter illustratie © master1305 / Getty Images / iStock

Een moeder met een betalingsachterstand van 3.400 euro besloot er alles aan te doen om de kinderopvang waar haar kind op zat zwart te maken. Ze uitte op social media allerlei beschuldigingen aan het adres van kinderopvang De Apenrots in Westerbroek en beloofde de organisatie dat ze ervoor ging zorgen ‘dat De Apenrots niet meer open kan’. Dat meldt RTV Noord.

Mishandeling en roddelen

De vrouw beschuldigde de kinderopvang er onder meer van dat daar kinderen mishandeld worden, er sprake is van wanbetaling van het personeel en dat er geroddeld wordt over ouders. Op de Facebookpagina van De Apenrots reageerde ze onder foto’s met opmerkingen als: ‘Ga hier niet heen, dit zijn kindermishandelaars.’

Aangifte en dwangsom

De kinderopvangorganisatie deed aangifte tegen de vrouw. Er werd een dwangsom geëist van 5.000 euro per dag dat de vrouw online beschuldigingen uitte jegens de kinderopvangorganisatie. De rechtbank heeft bepaald dat de vrouw haar beschuldigingen onvoldoende onderbouwd: ‘Aldus heeft ze zich naar het oordeel van de voorzieningenrechter schuldig gemaakt aan het in het openbaar uiten van ongefundeerde verdachtmakingen aan het adres van De Apenrots.’ De vrouw krijgt een dwangsom van 1.000 euro per dag als zij niet stopt met haar schadelijke activiteiten. Ook moet zij de proceskosten betalen.

Bron: RTV Noord

Groepssluitingen en wachtlijsten: ‘Ik werk maar als de kinderen op bed liggen’
Het is momenteel onrustig in de kinderopvang door wachtlijsten, hoge tarieven en de aanstaande plannen van het kabinet. Toch zijn ouders over het algemeen tevreden over de opvang van hun kind, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Maar het blijft soms puzzelen: ‘Gelukkig slaapt m’n dochter ’s middags, dan kan ik rustig werken.’ Lees dit premium-artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.