Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duizenden 8+’ers krijgen lidmaatschap War Child cadeau

Om de samenwerking tussen de SWK Groep en War Child te bezegelen, hebben alle 8+’ers die naar een bso van de SWK Groep gaan een jaar lang lidmaatschap van de War Child Kidsclub cadeau gekregen.

De SWK Groep is een tweejarige samenwerking met War Child aangegaan. De reden is de enorme waardering die de Nederlandse kinderopvangorganisatie heeft met het werk dat War Child doet voor kinderen in oorlogsgebieden. ‘De SWK Groep zorgt dagelijks dat kinderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Maar kinderen in oorlogsgebieden helpen, kunnen wij niet’, aldus het persbericht.

Vrede bewaren

Met de actie wil de kinderopvangorganisatie hun kinderen meegeven dat de wereld groter is dan Nederland en dat er kinderen zijn die een heel andere jeugd hebben waarin vrede soms heel ver weg is. En hoe belangrijk het is om de vrede te bewaren. Op 19 oktober werd een speciale War Child Dag georganiseerd voor alle 8+’ers van SWK. Ze kregen een presentatie te zien over het werk van War Child en de kinderen konden deelnemen aan een interactieve quiz.

Peace-teken

Het gratis lidmaatschap van een jaar was voor de kinderen en hun ouders een verrassing. Op de War Child Dag vormde een groep kinderen een levend peace-teken. Daarmee lieten ze zien mee te leven met kinderen in oorlogsgebieden.


Stichting SWKGroep is maatschappelijk zeer actief. Zo ging de organisatie eerder dit jaar een partnerschap aan met JINC. Samen met bedrijven en scholen geeft JINC kinderen met een sociaaleconomische achterstand een betere toekomst. Lees meer over deze samenwerking


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.