Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie winnaars van De Groene Giraf

Drie winnaars van De Groene Giraf

Kinderopvangorganisatie 2Samen in Den Haag, BSO Ons Kindercentrum in Culemborg en kinderdagverblijf De Tweeling in Nijmegen hebben alledrie in een andere categorie de duurzame prijs De Groene Giraf gewonnen. De prijs werd op vrijdag, de Dag van de Duurzaamheid uitgereikt.

Winnaars en genomineerden
In de categorie kinderdagverblijf liet De Tweeling kinderdagverblijf Poespas uit Nijmegen en De Kroost uit Zeist achter zich. De andere genomineerde in de categorie bso waren naast winnaar Ons Kindercentrum Natuur-bso STRUIN en De Vette BSO (allebei uit Nijmegen). De laatste categorie voor grote kinderopvangorganisaties waar 2Samen won, telde nog twee genomineerden: Kids First uit Groningen en ZON! Kinderopvang uit Delft. Opvallend is de grote vertegenwoordiging van het aantal Nijmeegse organisaties/kinderopvanglocaties.

Prijs
De drie winnaars ontvangen een kunstwerk van De Groene Giraf. Veldwerk Nederland sponsort de prijs met voor de winnaars een kaartje voor de beurs ‘Kind van Nature’ in september 2012 en een boekenpakket voor alle nummers 2 en 3. In de jury zitten o.a. Gjalt Jellesma van BOinK, Marc Veekamp van Veldwerk Nederland en Yvonne Lorent (voormalig regiomanager Humanitas).

Inschrijven
Om in aanmerking te komen voor een Groene Giraf kon afgelopen zomer op de website van de Groene Giraf een vragenlijst worden ingevuld. Ruim 400 unieke bezoekers bekeken de vragenlijst, bijna 50 opvangorganisaties durfden het  aan om hun duurzame prestaties door de jury te laten beoordelen. Voor een flink aantal bleek het invullen van de vragenlijst de start om duurzaamheid in de praktijk te introduceren en/of uit te breiden. Inzenders kregen hun antwoorden op de vragenlijst per mail retour, zodat deze kan worden gebruikt om (nog) duurzamer te werken.

De Groene Giraf werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van Ilse Vlaming van Plan D. Volgend jaar worden er weer Groene Giraf-prijzen uitgereikt. Insturen kan pas weer vanaf 1 juli tot eind september 2012.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.