Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doelgroepouders krijgen toeslag van Belastingdienst

Marianne Velsink
Kinderopvangtoeslag

Doelgroepouders, zoals mensen met een bijstandsuitkering, inburgeraars, studenten en tienermoeders die gebruik maken van kinderopvang, ontvangen vanaf 2013 de kinderopvangtoeslag direct van de Belastingdienst. Voorheen deed de gemeente dit.

Gemeenten ontvingen sinds 2005 jaarlijks ongeveer 40 miljoen euro om doelgroepouders van subsidies te voorzien. Het Rijk haalt deze middelen uit het gemeentefonds. Wel blijft de gemeente de Belastingdienst informeren wie er tot deze groep behoren. Dit doen zij vier keer per jaar.

Aanvullende compensatie
Er zijn nog meer taken die bij gemeenten blijven liggen. Zo moeten zij doelgroepouders die onder deze regeling vallen, voorzien van een verklaring. Het uitkeren van een aanvullende compensatie blijft ook bij gemeenten liggen. Hiervoor is jaarlijks 4,8 miljoen euro beschikbaar. Hoe hoog die compensatie is, bepaalt de gemeente zelf. De wettelijke compensatiepercentages vervallen.

Bron: VNG
ANP Photo, Inge van Mill

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.