Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee aan kinderverhalenwedstrijd Write & Unite!

De organisatie Inclusive Works organiseert samen met het Ministerie van Sociale Zaken en Stichting Lezen de kinderverhalenwedstrijd Write & Unite. Zowel amateurs als professionele schrijvers mogen hieraan meedoen. Ze kunnen een peuter- of kleuterverhaal insturen, dat moet gaan over het thema ‘Kleurrijk Gelijk: gelijkwaardigheid van mensen met alle huidskleuren’.
Kinderverhalenwedstrijd
Fotolia

Inclusive Works is op zoek naar kinderverhalen die de gelijkwaardigheid van mensen met verschillende huidskleuren op een leuke, grappige, emotionele, inzichtelijke, verrassende of inspirerende manier weergeven. Het verhaal moet bijdragen aan positieve ideeën en gevoelens over mensen met een donkere huidskleur, en interraciale contacten en vriendschappen onder kinderen promoten.

Twee winnaars

De jury kiest twee winnaars: een uit de peutercategorie en een uit de kleutercategorie. Beide verhalen worden in het Engels en het Nederlands uitgegeven als prentenboeken. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in november 2016. De winnende verhalen worden gepresenteerd aan het publiek en voorgelezen door de auteurs.

Waar moet het verhaal aan voldoen?

1.Het verhaal richt zich op peuters (1 tot 3 jaar) of kleuters (4 tot 6 jaar).

2.Het verhaal gaat over de gelijkwaardigheid van mensen met verschillende huidskleuren; in het bijzonder van mensen met een donkere huidskleur.

3.Het verhaal telt maximaal 600 woorden (peuters) of 900 woorden (kleuters).

4.Het verhaal wordt ingestuurd in het Nederlands, of wordt vergezeld van een Nederlandse vertaling.

5.Het verhaal bevat geen contextuele beschrijvingen of afbeeldingen.

6.Het verhaal is niet eerder gepubliceerd.

7.Het verhaal is ingestuurd voor 1 september 2016.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op de website van Inclusive Works.

In Limburg organiseert Stichting Lezen de pilot ‘Vakantielezen is leuk!’, om kinderen ook in de zomer aan het lezen te houden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.