Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe je mee? Peiling OCW: coronamaatregelen in het onderwijs (en de kinderopvang)

De afgelopen twee jaar heeft de coronapandemie veel gevraagd van medewerkers in de onderwijs- en kinderopvangsector. Iedereen heeft alles op alles gezet om de kinderopvang en het onderwijs zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Het ministerie van OCW wil via een peiling aan onderwijspersoneel, bestuurders, leerlingen en ouders vragen om ervaringen te delen over de coronamaatregelen in de afgelopen twee jaar.

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat we nogmaals in deze situatie van vaak wisselende maatregelen belanden, wordt er met de ministeries van OCW en SZW en de branchepartijen gewerkt aan plannen rondom preventie en scenario’s voor de middellange termijn. Zo kan de overheid zorgen voor meer voorspelbaarheid wanneer het aantal besmettingen onverhoopt weer oploopt. Met de antwoorden op de peiling hoopt het ministerie de plannen voor de komende winterperiode en ook daarna goed vorm te kunnen geven.

Ook voor kinderopvang

Deze peiling richt zich dus specifiek op de maatregelen die op scholen golden. Maar er zitten ontzettend veel kinderopvangorganisaties in scholen en er wordt vaak nauw samengewerkt. De coronamaatregelen in het onderwijs hebben dus ook effect gehad op de uitvoering van de kinderopvang.

In afstemming met het ministerie van OCW brengen BMK en BK daarom deze peiling ook onder de aandacht van de branche kinderopvang, want input vanuit de kinderopvang kan interessante opbrengst zijn! De peiling blijft openstaan tot 14 mei. Het ministerie van OCW hoopt op een hoge respons uit alle doelgroepen.

Je vindt de peiling hier. Laat jij van je horen?

Bron: BMK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.