Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit protocol helpt bij opstarten van de kinderopvang na 11 mei

Om de kinderopvang te ondersteunen bij het opstarten na 11 mei, heeft het ministerie van SZW een protocol kinderopvang ontwikkeld. Dit gebeurde in samenwerking met onder andere BMK, BK en BOink.
opvoeding
iStock

Het protocol biedt richtlijnen voor praktische zaken als veiligheid en hygiëne in het contact met kinderen, hun ouders en de medewerkers. Dit zowel algemeen als voor iedere opvangvorm afzonderlijk (dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang).

Het protocol vormt het kader voor kindercentra, gastouderbureaus en gastouders, waarbinnen zij de maatregelen en acties in een ‘locatie specifiek protocol’ kunnen uitwerken, verder concretiseren en communiceren naar ouders (en indien mogelijk kinderen).

Poster

De communicatie naar ouders en kinderen over de richtlijnen om de veiligheid en hygiëne bij gastouderopvang en kinderopvang te borgen, verloopt via mail en ouderapps. De Rijksoverheid ondersteunt deze communicatie met een poster over de veiligheids- en hygiënemaatregelen die kinderopvangorganisaties op hun locatie kunnen ophangen. Deze poster verschijnt deze dagen. Nadere informatie hierover volgt.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer actuele informatie.

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.