Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit is – tot nader order – de nieuwe cao Kinderopvang

Sinds 1 juli is voor de kinderopvangorganisaties die lid zijn van BK en BMK tot nader order de cao van kracht die met het CNV werd afgesloten. Hier vind je het complete akkoord plus salarisschalen en andere aanvullende documentatie.
bvok-nieuw-cao-akkoord-bevat-loze-beloften
Farknot Architect / stock.adobe.com

De cao heeft een looptijd van 18 maanden, van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. Naast salarisverhogingen zijn afspraken gemaakt over het verhogen van de niet-groepsgebonden uren, het beperken van het maximale saldo van plus- en min-uren in de jaarurensystematiek en een duidelijke omschrijving wanneer medewerkers ingeroosterd kunnen worden.

De complete tekst plus aanvullende documentatie, waaronder de salarisschalen, vind je hier:

Algemeenverbindendverklaring

Voor de cao Kinderopvang 2021-2022 is een algemeenverbindendverklaring aangevraagd bij het ministerie van SZW. Als de cao algemeen bindend wordt verklaard, geldt deze voor alle werkgevers en werknemers in de branche kinderopvang. Het zal naar verwachting nog enkele weken duren voordat hier duidelijkheid over bestaat.

Intussen heeft de kleine werkgeversorganisatie BVOK een apart akkoord gesloten met vakbond LBV. De FNV heeft op 1 juli stakingsacties gevoerd in Noord-Holland en Almere en is van plan dit op 8 juli landelijk te gaan doen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.