Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur ’t Hofnarretje stapt op

Directeur 't Hofnarretje stapt op

Na een gesprek met burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft directeur Albert Drent van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje besloten per onmiddelijke ingang als leidinggevende op te stappen. Hoofdverdachte van de grote ontuchtzaak Robert M. werkte van februari 2007 tot en met juni 2009 op ’t Hofnarretje.

Slaapfeestjes
Drent raakte onder andere in opspraak omdat er bij hem thuis met regelmaat slaapfeestjes werden gegeven voor de kinderen. Deze feestjes werden geoganiseerd door een andere verdachte in de zaak Edwin R. Volgens het Parool werden ouders expliciet gevraagd niet bij de feestjes aanwezig te zijn. Justitie wil benadrukken dat directeur Albert Drentgeen verdachte is in de zaak, maar in het kader van de zaak lijken de slaapfeestjes wel verdacht. Ook burgemeester van der Laan vindt het ‘getuigen van weinig professionaliteit.

Te vaak alleen met de kinderen
Ook vanuit de Belangenvereniging van ouders in de kinderopvang (BOinK) is er kritiek. ‘Ze hebben het de hoofdverdachte wel heel erg gemakkelijk gemaakt’, zegt Gjalt Jellesma van BOinK. ‘Hij was veel te vaak alleen met de kinderen.’ Volgens hem is een aantal keren bij controles gebleken dat er volgens de voorschriften te weinig begeleiders waren op de groepen. ‘Dat is kwaliteitscriterium numero één. Dat geeft echt aan dat er iets niet in orde is.’

Interim-manager
Drent was dinsdagavond tussen half zeven en kwart over zeven nog aanwezig op de hoofdlocatie van ’t Hofnarretje. Hij sprak daar kort het personeel toe. Bij zijn vertrek uit het gebouw wilde hij de media niet te woord staan. Ook personeelsleden van ’t Hofnarretje wilden geen vragen van de aanwezige journalisten beantwoorden. De taken van de directeur van ’t Hofnarretje worden overgedragen aan een interim-manager die door de GGD zal worden aangewezen in nauw overleg met het stadsdeel Zuid, aldus de gemeente.

Derde locatie
Het is inmiddels bekend geworden dat Robert M. naast ’t Hofnarretje en Jenno’s Knuffelparadijs op een derde vestiging in Amsterdam werkzaam was : De Toverlantaarn in de wijk Watergraafsmeer.

Beeld: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.