Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diplomavervalser kinderopvang de cel in

Diplomavervalser kinderopvang de cel in

De man die tussen mei 2010 en mei 2011 zeker 140 diploma’s vervalste, waaronder PW-diploma’s voor de kinderopvang moet hiervoor 16 maanden de cel in waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Met de vervalsing verdiende hij 34.000 euro, en dat geld moet hij terugbetalen.

Meer diploma’s
Naast diploma voor de kinderopvang bood hij valse diploma’s aan van andere mbo-opleidingen, hbo- en universitaire masterdiploma’s en havo en vwo-diploma’s. Hij bood ze op internet aan voor 250 tot 750 euro per stuk en leverde de bestelling binnen drie dagen af. Hoe meer diploma’s klanten bestelden, hoe meer korting ze kregen. Na bestelling konden ze het diploma ophalen in een hotel of op een treinstation.

Onraad
De zaak kwam aan het rollen nadat de gemeente Den Haag aangifte had gedaan van valsheid in geschrifte. Iemand stuurde de gemeente een digitaal diploma, maar weigerde later het origineel te laten zien. De gemeente rook onraad, belde de onderwijsinstelling die op het diploma stond vermeld en ontdekte toen dat die persoon de diploma nooit had gehaald.

Boete
In de zaak moesten al eerder verdachten voor de rechter verschijnen omdat zij diploma’s hadden afgenomen. Bijna allemaal werden ze veroordeeld tot werkstraffen. Ongeveer 50 mensen accepteerden een boete.

Bron: ANP
Foto: Stcok.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.