Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze EHBO-certificaten zijn erkend

In het akkoord IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang) is afgesproken dat vanaf januari 2018 op elk kinderdagverblijf en elke peuterspeelzaal altijd iemand aanwezig moet zijn met een geldig en erkend Kinder-EHBO-certificaat. Maar wat is dan precies een geldig en erkend Kinder-EHBO-certificaat? Daarvoor zoekt Asscher aansluiting bij de gastouderopvang.
EHBO-AdobeStock.jpg
Vanaf januari 2018 zal er op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen altijd iemand aanwezig moeten zijn die in het bezit is van een EHBO-certificaat. - Foto: AdobeStock

Gastouders zijn al sinds 2015 wettelijk verplicht een EHBO-certificaat te bezitten. Maar niet zomaar elk EHBO-certificaat voldoet. Alleen certificaten die geregistreerd staan in het Register EHBO-certificaten gastouderopvang voldoen aan de eisen van het Ministerie van Sociale Zaken.

Goedgekeurd EHBO-certificaat

Vanaf januari 2018 zal er dus ook op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen altijd iemand aanwezig moeten zijn die in het bezit is van zo’n door het ministerie goedgekeurd EHBO-certificaat. Het register voor gastouderopvang vervalt dan, en gaat op in een register EHBO-certificaten voor de gehele kinderopvang.

Officiële lijst

In de Staatscourant van afgelopen 1 september staat de officiële lijst met geldige EHBO-certificaten voor de gehele kinderopvang alvast gepubliceerd:

  • Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis;
  • Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van NedCert;
  • Acute Zorg bij kinderen van NIKTA;
  • Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA;
  • Eerstehulpverlener van NIKTA;
  • Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert;
  • Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV;
  • Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis;
  • Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.

De wet- en regelgeving rond het akkoord IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang) is compleet nu de regelingen officieel zijn gepubliceerd in de Staatscourant. Dat levert nog meer informatie op over de exacte invulling van sommige regels. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.