Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Denk (weer) mee over Besluit kinderopvangtoeslag 2024 en reageer

Terwijl de kinderopvangtoeslag in 2023 nog een keer extra wordt verhoogd, is het kabinet ook al bezig met de verhoging van de kinderopvangtoeslag voor 2024. De internetconsultatie over het Besluit kinderopvangtoeslag 2024 staat nu online. Denk mee en reageer!  
vrouw laptop
Beeld: iStock

Er kwamen afgelopen tijd meerdere internetconsultaties over de kinderopvang online, waarop je kon en kunt reageren. Zo kon je begin deze maand al reageren op een voorstel over een eenmalige extra verhoging van de kinderopvangtoeslag in 2023. Ook op de plannen om het vaste-gezichtencriterium en kwaliteitseisen op de bso aan te passen kun je sinds enkele dagen reageren. Daarnaast mag je nu je mening geven over het Besluit kinderopvangtoeslag 2024.

Toegankelijk en betaalbaar

Met het Besluit kinderopvangtoeslag 2024 worden de maximum uurprijzen en toetsingsinkomens voor de kinderopvangtoeslag voor 2024 weer aangepast naar aanleiding van de inflatie. Op die manier beweegt de kinderopvangtoeslag mee met het gemiddelde prijspeil in de economie en blijft kinderopvang toegankelijk en betaalbaar voor werkende ouders. Het Besluit is op 21 februari februari online gepubliceerd ter consultatie.

Indexatie

De maximum uurprijzen en de toetsingsinkomens voor de kinderopvangtoeslag worden elk jaar geïndexeerd op basis van de geraamde loon- en prijsontwikkeling. Dat gebeurt op basis van de ramingen in het Centraal Economisch Plan (CEP) van het Centraal Planbureau (CPB) in maart.

Omdat de cijfers uit het CEP nog niet bekend waren bij publicatie van het bericht van de Rijksoverheid, zijn de bedragen in het conceptbesluit nog opengelaten. In het definitieve besluit worden die bedragen ingevuld met de actuele cijfers uit het CEP. Het definitieve besluit moet in oktober worden gepubliceerd, zodat de dienst Toeslagen voldoende tijd heeft om de wijzigingen door te voeren in de systemen. Daarom kan het besluit niet later ter consultatie worden voorgelegd.

Meedenken?

(Weer) meedenken over en reageren op dit onderwerp? Je kunt tot en met 20 maart reageren op internetconsultatie.nl >>

Bron: Rijksoverheid

1 REACTIE

  1. This intresting topic is so realistic and authorized for all the new ones, but also gets the most featuring and well authentic assignment help Sharjah is always available in giving their best-qualified assignments easily in throughout UAE respectively.