Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Week van het Jonge Kind 2019 leeft

mvelsink
De week van het Jonge Kind is al over de helft. Overal in het land vinden activiteiten plaats. Niet alleen kinderopvang, ook andere organisaties voor het jonge kind doen mee zoals trainingsbureaus, jeugdzorg en kenniscentra. We lichten er een paar leuke activiteiten uit.
AdobeStock

Buurthuis

Kinderopvangorganisatie Het Steigertje organiseert de hele week activiteiten: van buurthuis tot muziek voor jonge kinderen. De activiteiten staan vermeld op de website. Op Facebook staat het vol met vrolijke activiteiten die kinderopvangorganisaties deze week organiseren om aandacht te vragen voor wat zij bijdragen een de ontwikkeling van het jonge kind. Bekijk hier nog veel meer berichten op Facebook.

Niet pratende peuters

Zoals gezegd zijn er ook veel andere organisaties die de Week van het Jonge Kind aangrijpen om activiteiten te organiseren. Kentalis de Taaltrein in Enschede organiseert bijvoorbeeld een workshop ‘(Niet) pratende peuters’ voor medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders. Tijdens een interactieve workshop wordt uitgelegd wat een taalontwikkelingsstoornis is, wat het betekent voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je het herkent.

Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong

Cosis biedt thuiswonende kinderen van 0 tot 18 jaar én hun ouders wanneer nodig hulp en begeleiding door middel van Gezinsontwikkeling en gebruikt de Week van het Jonge Kind om hier aandacht voor te vragen. De Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong geeft de eerstvolgende kinderopvang of peuterschool én de eerstvolgende GGD of consultatiebureau, die een training, workshop, lezing of scholing aanvraagt,  een signaleringsinstrument cadeau.

Almere

GGZ Rivierduinen organiseert de gratis cursus Piep zei de muis voor kinderen van 4-8 jaar die spanning en stress ervaren en die wel een extra steuntje kunnen gebruiken. Almere geeft een eigen lokale draai aan de Week van het Jonge Kind en organiseert al de hele week activiteiten voor zowel ouders, kinderen als professionals.

Over de Week van het Jonge Kind

De Week van het Jonge Kind bestaat sinds 2013 in Nederland. Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang haalde het Amerikaanse concept naar Nederland. In de Verenigde Staten heette het Week of the Young Child georganiseerd door NAEYC. Vanaf 2014 sloten meer kinderopvangorganisaties zich bij het initiatief aan en werd de week aangegrepen om te laten zien wat organisaties doen voor het jonge kind. Vanaf dit jaar organiseert vaktijdschrift Kinderopvang de Week van het Jonge Kind, inclusief een openingsevent dat op 5 april plaatsvond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.