Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

D66 wil meer investeren in kinderopvangtoeslag

Marianne Velsink
D66 zegt een beter plan te hebben dan het kabinet om de werkgelegenheid te verhogen: twee keer meer investeren in kinderopvangtoeslag dan het kabinet nu doet. Dat levert 75.000 banen op tegenover 35.000 nu.
D66 wil meer investeren in kinderopvangtoeslag
Foto: ANP

Het creëren van meer banen is een belangrijk streven van dit kabinet. Met de investering van 290 miljoen euro in de kinderopvangtoeslag, worden 7000 banen gecreëerd. Daarmee levert de kinderopvang de grootse bijdrage aan de beoogde banengroei van het belastingplan. Ook buiten de branche krijgt de arbeidsparticipatie een impuls doordat ruim 50.000 werkende ouders weer gebruik gaan maken van kinderopvang.

Gezin

D66 wil meer en denkt dat te bereiken door nog meer te investeren in kinderopvangtoeslag. Door 650 miljoen euro te investeren in kinderopvangtoeslag komen er 75.000 banen bij. Een voorbeeld: voor een gezin met een inkomen van 1,5 keer modaal en twee kinderen die drie dagen per week naar de kinderopvang gaan, dalen de kosten in de plannen van het kabinet met 108 euro per maand en bij D66 met 240 euro per maand. Pechtold zegt op de website van de partij: ‘Door de kinderopvangtoeslag fors te verhogen, is het voor ouders aantrekkelijker weer aan de slag te gaan’.

Niet alleen de kinderopvang wint als het kabinet definitief besluit 250 miljoen euro extra aan kinderopvangtoeslag uit te geven. Het kabinet draagt daarmee ook bij aan hun eigen doelstelling om de komende jaren 35.000 banen te creëren. Lees meer >>

Meer banen

In het alternatieve plan van D66 ziet Brancheorganisatie Kinderopvang steun voor de resultaten uit het onderzoek van Buitenhek. Daaruit blijkt dat een investering van 450 miljoen euro leidt tot in totaal 13.000 banen. Het plan van D66 zal dus tot nog meer banen leiden. Brancheorganisatie Kinderopvang is dan ook van mening dat de plannen van D66 een nadere studie waard zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.