Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Crisisfonds helpt 10.000 kwetsbare kinderen tijdens coronacrisis

Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis heeft al meer dan 10.000 kinderen geholpen met spullen waardoor ze naar verwachting tijdens de coronacrisis minder stress hebben. Het crisisfonds is een initiatief van Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind.

Het crisisfonds zet zich in voor kwetsbare kinderen die door de uitbraak van het coronavirus noodgedwongen thuis zitten. De structuur van school is weggevallen en daarmee ook de sociale contacten. Dat kan zorgen voor spanningen. Voor kinderen die thuis niet veilig zijn, is deze situatie nog moeilijker. Voor hen is school vaak de enige plek waar ze even ‘vrij’ zijn van alle problemen thuis.

Het crisisfonds is bedoeld voor kinderen die uit huis zijn geplaatst, kinderen die thuis wonen met een jeugdbeschermingsmaatregel en kinderen voor wie intensief contact is met Veilig Thuis. Daarnaast richt richt het fonds zich op kinderen in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en AZC’s. In totaal gaat het in om zo’n 90.000 kinderen die geen veilig thuis hebben.

Spelletjes en schoolprogramma’s

De hulpverleners dienen een aanvraag in voor die kinderen die het naar hun oordeel het hardste nodig hebben. Het crisisfonds biedt hiervoor vouchers die bijvoorbeeld besteed kunnen worden aan middelen om het schoolprogramma te volgen. Maar ook aan spelletjes of andere materialen waarvan de hulpverlener inschat dat deze het kind helpen in deze crisissituatie.

Alleen gecertificeerde (jeugd)hulpverleners en hulpverleners werkzaam in de opvang of AZC’s kunnen een aanvraag indienen. Zij kunnen volgens het fonds het beste inschatten bij wie van deze kinderen de nood nu het hoogst is, en waar ze behoefte aan hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.