Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Corona: wat doen we met Sinterklaas en Kerst?

Het is herfst en de feestmaanden zijn in aantocht. Maar ook het aantal coronabesmettingen stijgt snel. Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst: hoe gaan we binnen de kinderopvang om met deze feesten?

Veel leden van de BMK stelden deze vraag. De BMK zette de richtlijnen vanuit de overheid, die ook gelden voor de kinderopvang, nog eens op een rij:

 • Zo weinig mogelijk met groepen samenkomen (max. 4 volwassenen buiten)
 • Zo min mogelijk verplaatsen
 • Zo min mogelijk extra volwassenen binnen de kinderopvanglocatie
 • Vermijd zingen en roepen (als volwassenen) bij elkaar
 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar als volwassenen
 • Houd je aan de hygiënerichtlijnen.

Sint Maarten

Helaas betekent dit dat het vieren van feesten dit jaar anders zal zijn, aldus de BMK. Het advies is de feesten aangepast binnen de richtlijnen met de kinderen te vieren of dit jaar geheel af te gelasten.

Verschillende veiligheidsregio’s hebben daarnaast opgeroepen om van de viering van Sint Maarten af te zien. Om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen, wordt het sterk afgeraden langs de deuren te gaan. En ook de Sinterklaasintochten met publiek zijn al afgelast.

Natuurlijk hopen we dat het volgend jaar wel weer mogelijk is onze feesten te vieren, aldus de BMK.

1 REACTIE

 1. Ik ben gastouder en vier dit jaar SinterKlaas alleen met de kinderen van de desbetreffende dag. Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Er staat een zak van SinterKlaas onder een deken in een hoek(in mijn geval bij de kachel). En met een mooi verhaal geef ik de kinderen stuk voor stuk hun kadootje. Onderwijl maak ik foto’s voor het thuisfront.

  Wb SintMaarten
  Ik maak wel met de kinderen lampions. Zo kunnen ze thuis voor het huis of toch bij de naaste buren hun lichtje laten schijnen. En in het donker, hoe leuk is dat. Zelf zet ik aan de voorkant van het huis, gezellige lichtjes op de vensterbank, zodat ik toch meeleef met iedereen. Als kinderen toch aan de deur komen, vraag ik ze een paar meter bij me vandaan te gaan staan. Fruit met schil of verpakte snoepjes vallen hen dan ten deel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.