Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Continue screening ook voor administratiemedewerkers

VOG

Als op 1 maart 2013 de continue screening in de kinderopvang in werking treedt, geldt dit ook voor kantoormedewerkers. Dat betekent, dat ook zij in het bezit moeten zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), net als pedagogisch medewerkers en managers.

Bij de continue screening wordt voortdurend getoetst of iemand die in de kinderopvang werkt strafbare feiten heeft gepleegd die een belemmering vormen om in de kinderopvang te blijven werken. Het maakt dus geen verschil of je op de groep met kinderen werkt, of de administratie doet. De eis geldt voor bemiddelingsmedewerkers in de gastouderopvang en kantoormedewerkers bij kinderopvangorganisaties.

Aanvragen tot 1 januari
VOG’s voor medewerkers kunnen tot 1 januari 2013 worden aangevraagd en overlegd. Hoewel de regeling pas op 1 maart 2013 ingaat, is het aanvragen van een VOG na 1 januari te laat. De verklaring mag namelijk niet ouder zijn dan twee maanden.

Digitaal aanvragen
Het is nu ook mogelijk om een VOG digitaal aan te vragen. Dat scheelt tijd, want medewerkers hoeven niet meer persoonlijk bij het gemeenteloket langs te gaan. Maar het scheelt ook geld. Een digitale aanvraag kost € 24,55, een reguliere kost € 30,05.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.