Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

COKD Kinderopvang Beste Calibris Stagebedrijf 2012

Beste

COKD Kinderopvang uit Dordrecht is uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2012. De andere genomineerden voor deze titel waren Basisschool Kornak in Uitgeest en Praktijkschool Westfriesland uit Grootebroek. ‘Dit is zo’n positieve boost die we krijgen en we verdienen het ook!’ reageerde praktijkopleidster Henriëtte van Waalwijk van COKD.

Onderwijsproject
De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens een feestelijke middag in de Veerensmederij te Amersfoort in het bijzijn van andere praktijkopleiders en stagecoördinatoren van roc’s. COKD ontving uit handen van Calibris directeur Rob van den Bosch een bronzen sculptuur en een cheque van 2000 euro, te besteden aan een onderwijsproject.

Veel BOL-stageplekken
COKD Kinderopvang is een actief leerbedrijf met de blik naar buiten gericht. Zelf ontwikkelde stageformulieren en het convenant Kinderopvang, waarmee het leerbedrijf zich verplicht om jaarlijks 23 studenten van de beroepsopleidende leerweg (bol) een stageplek aan te bieden, zijn hiervan een goede illustratie. De jury is gecharmeerd van het feit dat COKD, ook in deze tijd van recessie, aan een relatief grote groep bol-studenten een stageplek aanbiedt.

Stemmen
De genomineerden waren door een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de welzijnssector en Calibris, geselecteerd uit alle ingezonden voordrachten. Hierbij lette de jury met name op de plaats die de student inneemt, de samenwerking met andere instellingen en de mate waarin een stagebedrijf innovatief is. Op een speciale website van Calibris werden de genomineerden gepresenteerd aan het grote publiek en kon iedereen stemmen op zijn favoriete stagebedrijf. Het aantal uitgebrachte stemmen en het jury-oordeel bepaalden uiteindelijk de winnaar. COKD haalde de meeste punten.

Beste Calibris Leerbedrijf
COKD dingt nu automatisch mee naar de titel Beste Leerbedrijf 2012, een verkiezing waaraan de beste leerbedrijven uit alle sectoren (zoals techniek, ICT en handel) meedoen. Calibris kiest jaarlijks uit een van de sectoren zorg, welzijn, sport en assisterenden gezondheidszorg het Beste Calibris Leerbedrijf. De sector rouleert jaarlijks.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.