Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV wil opnieuw onderhandelen voordat acties beginnen

Volgende week beginnen de acties in de kinderopvang, maar vakbond CNV hoopt dat er voor die tijd een doorbraak kan worden bereikt. 'Laten we weer gesprekken starten om een oplossing te vinden. Het is nog geen 1 juli, dus ik hoop dat we voor die tijd tot elkaar kunnen komen. Dat zou zeer wenselijk zijn,' aldus CNV-onderhandelaar Hans de Jong.
© Zacharie Scheurer / dpa Themendienst / picture alliance

De Jong doet zijn uitspraken in het AD. Hij vindt dat de huidige patstelling moet worden doorbroken en dat er een cao-overeenkomst moet komen waarin iedereen zich goed kan vinden.

De Jong: ‘Wat mij betreft sluit de FNV zich daar ook bij aan. En als het onderhandelingsresultaat uiteindelijk op bepaalde punten verbeterd kan worden, ben ik daar natuurlijk ook niet op tegen. Dat zult u begrijpen.’

Noord-Koreaanse uitslag

De Jong geeft aan dat ook zijn achterban niet onverdeeld positief stond tegenover het eindbod van de werkgevers. ‘Het was zeker geen Noord-Koreaanse uitslag. Dat betekent dat er ook bij onze achterban zorgen blijven bestaan over de enorme werk- en regeldruk in de kinderopvang.’

Of de oproep van het CNV gehoor zal vinden, is zeer de vraag. De werkgevers zijn ‘verbaasd en verontrust’ over de stakingsplannen van de FNV, terwijl de vakbond beweert dat leden worden geïntimideerd door werkgevers, iets wat de werkgeversorganisaties weer betwijfelen.

De acties van de FNV beginnen op 1 juli in Noord-Holland en Flevoland. Of en hoeveel pm’ers gaan staken, is nog niet bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.