Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Childcare stunt met lastminute blokken

Het Almeerse kinderdagverblijf Child Care probeert met een nieuw concept de groepen vol te krijgen. Ouders kunnen op het laatste moment kinderopvang in blokken van drie uur aanvragen voor 50% korting op het uurtarief. Deze lastminute-opvang is alleen mogelijk als de groepen niet vol zitten. Ouders kunnen de blokken tot een dag van te voren reserveren.
Childcare stunt met lastminute blokken
Foto: ANP Photo

Al een half jaar werkt Child Care met blokken van drie uur. Dat betekent dat een opvangdag van 07.00 tot 19.00 uur bestaat uit vier blokken van drie uren. Ouders hebben zo de keuze om flexibel uren op te nemen. De ene week misschien meer dan de andere week.

Afwisselende weken

Via de website kunnen de af te nemen blokken worden gereserveerd. De rustige en drukke blokken kunnen per week enigszins verschillen. Vaste klanten kunnen de rustige blokken voor de helft van de prijs afnemen. Stel dat ouders dat risico willen lopen, dan is opvang op een vaste dag niet gegarandeerd. De week kan er qua bezetting immers iedere week anders uitzien.

Vaste gezichten

Welke blokken in aanmerking komen voor de korting wordt iedere 3 tot 4 weken op de site gecommuniceerd. Omdat alleen vaste klanten in aanmerking komen voor de korting op lastminute blokken, maakt de eigenaar zich geen zorgen om een inbreuk op de kwaliteit. ‘Omdat het bij de kortingsactie gaat om vaste kinderen die bekend zijn op het kinderdagverblijf, komt de kwaliteit niet in het geding door deze aanbieding.’

Eigen bijdrage

Het afnemen van de goedkope lastminute-blokken heeft een gunstig effect op de eigen bijdrage van ouders per jaar. Aan het eind van het jaar wordt een gemiddeld uurtarief bepaald van de afgenomen kinderopvang. Het lagere uurtarief van de last-minutekorting verlaagt het gemiddelde uurtarief.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.