Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CDA en VVD willen rijke schooldag en gratis kinderopvang

Als het aan VVD en CDA ligt, krijgen in de volgende kabinetsperiodes de kinderopvang en het onderwijs een nieuwe aanpak. De twee regeringspartijen sluiten aan bij de D66-plannen voor gratis kinderopvang en een ‘rijke schooldag’ voor alle 0-18 jarigen.
werkdruk opvang
© lordn / stock.adobe.com

Dat blijkt uit een document dat Gert-Jan Seegers, de fractievoorzitter van de ChristenUnie, in de trein had laten liggen en dat in handen kwam van de Volkskrant.

De kinderopvang krijgt meer aandacht en wordt ‘voor veel mensen gratis’, aldus het document. De kinderopvangtoeslag wordt afgeschaft of hervormd. Dit is een duidelijke tegemoetkoming aan de wensen van D66, dat dit thema het afgelopen jaar op de politieke agenda heeft gezet.

Verder sluiten VVD en CDA zich om kansenongelijkheid te bestrijden aan bij het D66-plan om te werken aan een ‘rijke schooldag’ voor alle 0-18 jarigen. Het gaat hierbij om een langere schooldag met aandacht voor huiswerkbegeleiding, sport en cultuur op één locatie.

Personeelstekort

Over de uitvoerbaarheid van de plannen, vooral wat betreft de kosten en het huidige personeelstekort in beide sectoren, wordt in het document niet gesproken.

VVD en CDA willen wel vasthouden aan de vrijheid van onderwijs. Dit betekent dat christelijke en islamitische scholen toegestaan blijven. Wel moeten er mogelijkheden komen om scholen aan te pakken die integratie tegengaan of de democratie ondermijnen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.