Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA en VVD willen bezuinigen op kinderopvang

CDA en VVD willen bezuinigen op kinderopvang

Als we vertrouwelijke stukken van het Ministerie van financiën dat in handen is gekomen van de Volkskrant moeten geloven, dan zijn het CDA en de VVD er in ieder geval over eens dat er bezuinigd moet gaan worden in de kinderopvang. In totaal willen de partijen 18 miljard euro bezuinigen. Ook de PVV is het met dat bedrag eens. Zij wil echter juist niet snijden in zorg en sociale zekerheid, maar in defensie en ontwikkelingshulp.

MOgroep: ‘Prioriteit geven aan welzijn en kinderen’
De drie partijen willen ook gaan bezuinigen in ambtenaren wat er waarschijnlijk toe zal leiden dat het aantal ministeries af zal nemen. Er klinken geluiden dat de sector kinderopvang ondergebracht gaat worden bij het Ministerie van Sociale Zaken. De drie partijen hebben in ieder geval aangegeven geen Ministerie voor Jeugd te willen.
Brancheorganisatie MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening heeft informateur Ivo Opstelten een brief geschreven waarin ze aandacht vraagt voor de sector Welzijn. MOgroep ondersteunt haar oproep om welzijn met prioriteit te behandelen met een aantal cijfers:

  • Er zijn bijna 4 miljoen kinderen en jongeren van 4-23 in Nederland
  • 343.00 kinderen groeien op in gezinnen onder de armoedegrens (2009)
  • 710.359 kinderen groeien op in een eenoudergezin
  • 107.200 kinderen en jongeren tussen de 0-17 jaar worden jaarlijks mishandeld
  • 15-17 % van de 10-jarigen is te dik
  • 273.000 kinderen worden sociaal uitgesloten
  • De vraag naar opvoedondersteuning stijgt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.