Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBS en Waarborgfonds werken samen

CBS en Waarborgfonds werken samen

Na een eerdere aankondiging is het nu officieel: Waarborgfonds Kinderopvang werkt samen met het Centraal Bureau voor de Statitiek (CBS) om bedrijfsgegevens van kinderopvangorganisaties te verzamelen. Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract getekend.

Vrijstelling
Het CBS vraagt ieder jaar de verplichte jaarstatistiek Welzijnswek en Kinderopvang op bij alle relevante organisatie met ten minste tien werkzame personen. Door de samenwerking krijgen kinderopvangondernemers voortaan een vrijstelling voor de aanlevering van de jaarstatistieken bij het CBS. Voorheen werden ondernemers door zowel het CBS als het Waarborgfonds om deze gegevens gevraagd. Nu volstaat een toestemming voor doorlevering van de informatie door het Waarborgfonds aan het CBS.

Sectorrapport
Daarnaast krijgen ze een terugkoppeling van alle verzamelde gegevens op sectorniveau terug via het jaarlijkse Sectorrapport Kinderopvang dat door het Waarborgfonds wordt gemaakt. In de StatLine-databank van het CBS worden de jaarlijkse statistieken over de totale populatie van kinderopvangorganisaties gepubliceerd. Het Waarborgfonds hoopt dat de transparantie over bedrijfsvoering in de kinderopvang door de samenwerking verder wordt vergroot.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.