Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Carola Winter is Pedagogisch Professional van het Jaar

Frida Noordzij
Marianne Velsink
Carola Winter, pedagogisch medewerker van Bso Wiedewei in Barendrecht (Kibeo), is Pedagogisch Professional van het Jaar 2019 geworden. Dit maakte Marike Vroom, hoofdredacteur vakblad Kinderopvang, bekend bij het Openingsevent Week van het Jonge Kind.
De drie genomineerden (midden) met winnares Carola in het midden. (Foto: Fleur Beerthuis)

De winnares kreeg zowel van de jury, de deelnemers van het congres als van de bezoekers van Kinderopvangtotaal de voorkeur boven de andere twee genomineerden. Blij verrast nam Carola de hoofdprijs in ontvangst die onder andere bestaat uit een Quebble communicatiepakket ter waarde van € 1000,- (beschikbaar gesteld door Pelosa), een beeldje en een opleidingsvoucher ter waarde van € 650,- (van Werkend Leren).

Juryrapport

Carola is meer dan een pedagogisch medewerker. Ze is een groenspecialist die binnen haar organisatie een groene werkwijze, het Wiedewei-concept, heeft opgezet. Uit het juryrapport: ‘Carola is een groene vakvrouw, zowel binnen haar eigen organisatie als daarbuiten. Ze integreert groene kinderopvang en het werken in de natuur op de locatie(s). Buiten het ‘groene’ aspect heeft Carola echt een visie op de kinderopvang en de huidige ontwikkelingen die er spelen. Carola is iemand die kijkt naar de mogelijkheden en uitdagingen. Ze weet hoe ze ideeën over kan brengen en bereikt hiermee alle lagen van de organisatie. Hierdoor heeft ze ook haar management meegekregen in het ontwikkelen van groene kinderopvang. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en creëert bewustzijn bij hen op een natuurlijke spontane manier met humor. Daarnaast gaat ze in gesprek met ouders, met groene kinderopvang als leidraad. Zo creëert ze draagvlak onder ouders en neemt ze vooroordelen weg.’

Genomineerden

De twee andere genomineerde professionals Bernadette Heijkoop en Sarah el Messaoudi ontvangen een Quebble communicatiepakket ter waarde van € 750,- en een voucher ter waarde van € 100,- van de Kinderopvang Academie. Alle drie de professionals krijgen een abonnement op tijdschrift Kinderopvang en een jaar lidmaatschap van PPINK.

Initiatief

Tijdschrift Kinderopvang en PPINK zijn de initiatiefnemers van de prijs die dit jaar voor het eerst is uitgereikt. Het idee is dat er met de verkiezing aandacht wordt gevraagd voor het mooie en belangrijke vak van pedagogisch medewerkers. Pm’ers zijn vaak bescheiden. De prijs is een manier om pm’ers in het zonnetje te zetten. Carola Winter is, door te winnen, een jaar ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Jury

De jury bestond uit: Mariëtte Hamer (SER) (voorzitter), Ivy Koopmans (plaatsvervangend voorzitter, SER), Louis Tavecchio, Betsy van de Grift, Sharon Gesthuizen (BMK), Magda Heijtel (BK), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Marijke Schuurkes (voorzitter PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).

Het plan is om de verkiezing vanaf nu jaarlijks te organiseren.

Bekijk hier waarom beleidsmedewerker Esther Caljouw-van Garsel haar collega Carola voordroeg voor de verkiezing én bekijk het filmpje: https://www.kinderopvangtotaal.nl/genomineerde-carola-winter-brandwijk/

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.