Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne tegen huiselijk geweld hard nodig

Huiselijk

Er komt een nieuwe campagne tegen geweld in huiselijke kring en deze campagne is hard nodig. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten zei bij de start van de campagne dat er nog altijd naar schatting 119.000 kinderen slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Ook oudere mensen zijn opvallend vaak slachtoffer van huiselijk geweld: 200.000 slachtoffers in een jaar. De komende periode zal in sportjes op de televisie en op de radio aandacht komen voor dit geweld met als thema ‘het stopt nooit vanzelf’. De staatssecretaris wil dat er ook meer aandacht komt voor mishandeling die niet op het eerste gezicht duidelijk is zoals meisjesbesnijdenis en eergerelateerd geweld.

Bellen als je twijfelt
In 2011 werd 65.993 keer contact opgenomen met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Het aantal mishandelingen van kinderen en ouderen in de huiselijke setting is een schatting. ‘We willen met de campagne dat er zoveel mogelijk wordt gemeld en dat mensen misschien het duwtje in de rug krijgen om inderdaad de telefoon te pakken als ze twijfelen’ zegt Veldhuizen van Zanten.

Bron: De Telegraaf
ANP Photo, Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.