Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buitenschoolse opvang vanaf maandag weer open

De buitenschoolse opvang (bso) gaat vanaf maandag weer helemaal open. Voor de bso’s gaan dezelfde coronaregels gelden als voor basisscholen. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden maar de bso-medewerkers wel.

© Rawpixel / Getty Images / iStock

Dat meldt RTL Nieuws.  Als in een groep één iemand besmet raakt, moet de hele groep in quarantaine. Premier Rutte en VWS-minister De Jonge maken dat dinsdagavond in een persconferentie bekend.

Oudervereniging BOinK pleit al geruime tijd voor heropening van de bso. De besmettingscijfers blijven volgens BOinK uit dat de risico’s van heropening van de bso minimaal zijn. Bovendien is de bso goed in staat om maatregelen te treffen die ‘kruisbesmettingen’ tot een minimum beperken. ‘Dat maakt heropening een verantwoorde keuze. Niet in de laatste plaats omdat alternatieven tot méér besmettingsrisico’s leiden,’ aldus BOinK.

Druk van werkgevers

Al meer dan twee maanden wordt er op de bso noodopvang geboden waarbij kinderen van verschillende scholen kriskras door elkaar zitten, aldus BOinK. Toch zijn er geen signalen dat dit tot meer besmettingen heeft geleid.

‘De behoefte aan de opening van de bso voor álle kinderen wordt steeds groter. Ouders ervaren grote druk van werkgevers om volledig beschikbaar te zijn. Dat gaat niet als ze hun kind uit school moeten halen en ’s middags zelf moeten opvangen. Daarom vangen ouders elkaars kinderen op,’ aldus BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.