Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Budget beschikbaar voor peuterspeelzalen

Marianne Velsink
Budget beschikbaar voor peuterspeelzalen

FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken heeft een loket voor peuterspeelzalen geopend om peuterspeelzalen te helpen om voor 1 augustus aan de gestelde eisen te voldoen.

Budget voor opleiding en/of EVC-procedure
De nieuwe eisen zijn samengevat in de Wet OKE en hebben betrekking op de leidster-kindratio en de eis dat één van de twee leidsters op minimaal PW-3 niveau gediplomeerd moet zijn. Op een VVE peuterspeelzaal is dit zelfs twee op een groep van 16 kinderen. Voor de scholing of het aanvragen van de EVC-procedure van één leidster per groep is budget beschikbaar waar peuterspeelzalen recht op hebben en gebruik van mogen maken. Dit budget wordt alleen uitgekeerd aan organisaties die zich voor 1 augustus bij FCB of via wetoke.nl registreren. Er kan met terugwerkende kracht budget worden aangevraagd voor een EVC-procedure of een (verkorte) beroepsopleiding als deze gestart is na 1 oktober 2009.

Vraag & Antwoord
Omdat er per situatie weer andere regels gelden, weten heel veel peuterspeelzalen nog niet waar ze aan toe zijn. Het FCB heeft daarom een handige vraag-antwoordlijst samengesteld die een goed overzicht biedt. Bijvoorbeeld: ‘krijg ik ook vergoeding van de EVC-procedure en/of beroepsopleiding van een extra leidster zodat ik bij ziekte ook aan de nieuwe eisen kan voldoen?’ Of  ‘Is er een maximim voor het aantal leidsters per organisatie waar we budget voor kunnen aanvragen?’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.