Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso’s niet verplicht open tijdens onderwijsstaking

Ondanks goed nieuws over het lerarensalaris gaan veel leerkrachten uit het basisonderwijs op donderdag 5 oktober toch staken. Zijn bso's verplicht om ouders uit de brand te helpen en eerder open te gaan?
13-adviezen.jpg

Nee, antwoordt BOinK op haar website. Stakingsdagen kunnen worden gezien als een situatie van overmacht, deze vallen (over het algemeen) niet onder de dagen die in het contract zijn opgenomen (waar vaak wordt gesproken over ‘studiedagen’, ‘schoolvrijedagen’ of ‘schoolsluitingsdagen’).Scholen hebben wel een inspanningsverplichting om tijdens een staking buitenschoolse opvang te faciliteren.

Organisatie

Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen is een voorbeeld van een kinderopvangorganisatie die al heeft aangekondigd wel op 5 oktober overdag open te zijn. ‘Het is organisatorisch wel een vraagstukje”, zegt Rianne Vons, directeur-bestuurder van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen in de lokale krant PZC. Ouders kunnen zich nog altijd aanmelden, dus heeft zij nog niet helder om hoeveel kinderen het gaat.

Ondergrens

Kinderopvang Walcheren houdt een ondergrens aan van vijf kinderen om open te gaan, en dan alleen voor kinderen en ouders die al klant bij de organisatie zijn. Ook daar is het afwachten wat ouders gaan doen. Annemiek Koppejan van Kinderopvang Walcheren (KOW) verwacht geen stormloop.

Contract

BOinK legt ouders uit dat als een bso overdag open is, dit wel tegen betaling zal zijn. Ouders die nog helemaal geen klant zijn van de bso, zullen voor deze ene dag een contract met de bso af moeten sluiten.

Waarom staken leerkrachten in het basisonderwijs op 5 oktober? Lees meer in dit bericht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.