Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BSO Woest Zuid neemt 45 nieuwe Stints in gebruik

De eerste nieuwe Stints zijn in gebruik genomen door buitenschoolse opvang Woest Zuid in Amsterdam. Op de verschillende locaties worden 45 BSO-bussen, zoals de Stint tegenwoordig heet, ingezet. Later worden ze ook aan andere opvangorganisaties geleverd, meldt fabrikant Edwin Rentzen.

Edwin Renzen (links) vertelt over de nieuwe BSO bus

‘We zijn ervan overtuigd dat dit de meest duurzame, de veiligste en meest praktische manier is om kinderen van school te halen en naar ons te vervoeren,’ aldus Floris Dijkslag van Woest Zuid. ‘Met dit voertuig kunnen we weer met de kinderen op zoek naar vrijplaatsen in de stad die normaal gesproken niet bereikbaar zijn.’

De nieuwe BSO-bus heeft een aantal nieuwe veiligheidsvoorzieningen, waaronder een rolbeugel. Ook zijn er na het fatale treinongeluk van ruim twee jaar geleden afspraken gemaakt met kinderopvangsector over het veilig gebruik van de BSO-bus.

Deze afspraken houden onder meer in dat de BSO-bus zoveel mogelijk gebruikt wordt op vrij liggende fietspaden of in 30 km/u zones. Ook wordt de BSO-bus alleen gereden door bestuurders die een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd. 

Steun kinderopvang

Renzen is blij met de toestemming om weer de weg op te mogen, maar met gemengde gevoelens, zei hij eerder tegen Kinderopvang Totaal.

Inmiddels is Rentzen hard aan het werk met de productie van de BSO bus. Wat is er allemaal vernieuwd? Wanneer zien we de BSO bus op de weg? En hoe zit het met de rijvaardigheidstraining? Frida Noordzij, redacteur van KinderopvangTotaal, vraagt het aan Edwin Renzen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.