Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bso-medewerker die van grensoverschrijdend gedrag werd beschuldigd wil dat naam gezuiverd wordt

De voormalige bso-medewerker die in 2019 werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij een 12-jarig meisje, wil dat zijn naam gezuiverd wordt. Het OM besloot twee jaar geleden de man niet langer te vervolgen. Ondertussen is hij zijn baan kwijt en kan geen VOG krijgen. De zaak is opnieuw aan de rechter voorgelegd, in de hoop dat de man alsnog onschuldig wordt verklaard en weer aan het werk kan in de buitenschoolse opvang.
bso-medewerker-die-van-grensoverschrijdend-gedrag-werd-beschuldigd-wil-dat-naam-gezuiverd-wordt
BrianAJackson / Getty Images / iStock

Dat meldt RTV Utrecht.

Er blijkt nog veel onduidelijk over de zaak die zich drie jaar geleden voordeed. De destijds 22-jarige bso-medewerker hield toezicht op het schoolplein tijdens de middagpauze. Volgens de verklaring van het 12-jarige meisje zou de bso-medewerker tegen haar hebben gezegd dat ze mooi was en het knapste meisje van de school. Ook zou hij haar tegen haar zin hebben aangeraakt bij haar schouders, heupen en benen. Bij het schommelen zou hij haar in haar kruis hebben aangeraakt. Na schooltijd werd ze wel eens opgewacht door hem.

Beschuldigingen verzonnen

De bso-medewerker zegt dat het meisje de beschuldigingen heeft verzonnen. Mogelijk als vergelding omdat hij haar verzoek om hem te mogen volgen op Instagram had afgewezen. Volgens de advocaat van de verdachte is al eerder tijdens het onderzoek gebleken dat het meisje wisselende en onbetrouwbare verklaringen heeft afgelegd, waarin ze zichzelf tegenspreekt.

Zitting 21 september

Het Openbaar Ministerie heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie, maar besloot twee jaar geleden de vervolging van de man te staken. De verdachte zweert onschuldig te zijn en wilde dat een rechter de zaak zou beoordelen. Door de beschuldigingen is hij zijn baan kwijt geraakt en omdat hij geen nieuwe VOG krijgt, kan hij zijn werk waarvoor hij is opgeleid niet meer doen. ‘Ik snap nog steeds niet dat dit mij is overkomen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk uit deze nachtmerrie kan komen’, zei hij tegen de rechter tijdens de zitting van de heropende zaak, afgelopen woensdag 21 september. De Utrechtse rechtbank zal over twee weken een oordeel vellen.

Lees het volledige artikel van RTV Utrecht >>

1 REACTIE

  1. Jammer dat het bedrijf niet achter het personeel gaat staan en alleen maar de naam wil redden en de medewerker aan zijn lot overlaat. Ook de brancheorganisatie moet hier beter in mee gaan, als we als mannen in de kinderopvang willen werken en niet als sitting duck op het werk rond lopen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.