Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BSO in Haarlem kan toch openblijven ondanks personeelstekort

Buitenschoolse opvang De Greiner in het centrum van Haarlem hoeft de deuren toch niet te sluiten. Dit ondanks het nijpende personeelstekort. Maar de toekomst is onzeker.  
Greiner

De Greiner is onderdeel van kinderopvang Op Stoom. Deze organisatie maakte onlangs bekend vier van de zestig locaties te sluiten. Bij drie van die vier konden de kinderen snel een nieuwe plek vinden, maar bij De Greiner lieten ouders weten dat er geen alternatief is.

Dezelfde vijver

Het personeelstekort bij Op Stoom is groot. ‘Met name dit jaar is het heel lastig om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden, dat ook nog voldoet aan onze kwaliteitsstandaard,’ zei directeur Linda Blankhorst hierover eerder tegen Kinderopvang Totaal. ‘Áls je naar de lange termijn kijkt, zie je dat er veel te weinig personeel is in de Randstad. We vissen met elkaar in dezelfde kleine vijver. Momenteel zetten we structureel stafpersoneel in op de groepen, om de werkdruk voor de pm’ers niet te hoog te laten worden. Maar dat is geen ideale oplossing op de lange termijn, want zo ontstaan er elders gaten in de bezetting.’

Toekomst De Greiner

Momenteel laat Op Stoom in Haarlem nu zelfs personeel uit het Noord-Brabantse Dorst en Breda bijspringen. Ook maakt de organisatie gebruik van een uitzendbureau met uitzendkrachten van sportbedrijven.

BSO De Greiner kan als gevolg van de tekorten geen nieuwe kinderen aannemen. Alleen kinderen en ouders die al een contract hebben, kunnen hier na school terecht.

Aflopende zaak?

Ook voor kinderen die nu op het kinderdagverblijf zitten, is straks geen plek op de buitenschoolse opvang. Of het daarmee een aflopende zaak is met BSO De Greiner, kan directeur Linda Blankhorst niet zeggen. ‘Dat duurt nog minimaal zes jaar. Ik hoop dat het personeelstekort tegen die tijd is opgelost.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.