Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso en noodopvang tijdens de Pinkstervakantie

Scholen en kinderopvang zijn aanstaande maandag, tweede Pinksterdag, gesloten. Maar hoe zit het met scholen die aansluitend Pinkstervakantie hebben? Als de school gesloten is, is de bso ook niet beschikbaar.
iStock

Sommige scholen zijn niet alleen maandag gesloten, op tweede Pinksterdag, maar blijven aansluitend vier dagen dicht vanwege geplande studiedagen of de Pinkstervakantie. Wat betekent dit voor de leerlingen en de buitenschoolse opvang? De PO-Raad zet het op een rij:

Is de noodopvang op tweede Pinksterdag beschikbaar?

De noodopvang voor kinderen met ouders in vitale beroepen is op Pinkstermaandag alleen beschikbaar in de avond en nacht. Dit verloopt via de kinderopvang.

Is de buitenschoolse opvang (bso) beschikbaar tussen 2 en 5 juni?

Is de school open tussen 2 en 5 juni? Dan is de bso tijdens schooldagen ook beschikbaar. Is de school in deze periode gesloten? Dan is ook de bso niet beschikbaar.

Bso’s mogen alleen open zijn op dagen dat de kinderen naar school gaan. Aangezien de scholen pas op 8 juni volledig open gaan zijn de vakantie bso’s ook gesloten.

Hoe zit het met de noodopvang van kinderen met ouders in vitale beroepen tussen 2 en 5 juni?

Dan gelden dezelfde afspraken als tijdens de afgelopen meivakantie:

  • Scholen zijn verantwoordelijk voor noodopvang tijdens schooltijden;
  • Bso’s zijn open voor de noodopvang gedurende bso-tijden;
  • Kinderopvang is open voor noodopvang tijdens de avond en nacht.

‘De telefoon staat bij BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, roodgloeiend. Ouders zitten met hun handen in het haar, want waar moeten de kinderen naartoe als ouders volgende week weer aan het werk mogen maar scholen en bso’s dicht zijn? Die gezinnen vallen tussen wal en schip, en dat is een kwalijke zaak, zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van BOink.’ Lees het artikel van RTV Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.