Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BSO bus met kleuters belandt in sloot, alle kinderen gered

Dinsdagmiddag is in Capelle aan den IJssel een BSO bus met tien kinderen ondersteboven in het water beland omdat de pedagogisch medewerker die het vervoersmiddel bestuurde, moest uitwijken voor een scootmobiel. De kinderen zijn mede dankzij een heldhaftige voorbijganger met de schrik vrijgekomen.
bso-bus
Foto: Stintum

Dat meldt NOS.nl. De tien kinderen zaten in de BSO bus vast met riempjes en konden dus niet zomaar eruit. Mees Naaraat was aan het werk toen hij het ongeluk zag gebeuren. Tegen RTV Rijnmond vertelt hij: ‘Ik zag dat ding ondersteboven in het water liggen en ben erin gesprongen. Ik denk dat ik een stuk of vijf, zes kinderen van een jaar of vier uit het water gehaald heb. Ze zaten nog koppie-onder. Het ging allemaal heel snel. Dit had heel anders af kunnen lopen.’

In paniek

De andere kinderen werden door de begeleider uit het water gehaald, die volgens Naaraat behoorlijk in paniek was. De eigenaar van de betrokken sport bso Jada, vertelt dat de kinderen, hun ouders en de betrokken begeleiders erg geschrokken zijn. De twee BSO bussen kwamen terug van een activiteit, zo vertelt hij.

Scootmobiel passeren

Op een smalle weg moesten de begeleiders en bestuurders een scootmobiel passeren. De begeleider die voorop reed lukte dat, maar de achterste begeleider die de tweede BSO bus bestuurde, kwam met een wiel in de berm. De pedagogisch medewerker verloor de macht over het stuur en belandde in het water. Een woordvoerster van de politie heeft laten weten dat er geen sprake is van een strafbaar feit en dat de zaak daarmee voor de politie afgesloten is.

Bronnen: NOS / RTV Rijnmond

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.