Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brand in Groningse kinderopvang heeft veel impact

De impact van de brand in kinderopvang Huis de B in Groningen is groot. Afgelopen vrijdagavond woedde een redelijke grote brand in het pand van de kinderopvangorganisatie. Vanaf donderdag kon het pand weer in gebruik worden genomen. Er wordt nog gebruik gemaakt van één noodlokaal van een school in de buurt.
Fotolia

Vrijdagavond brak rond 20.30 uur brand uit bij de kinderopvanglocatie. Er waren op dat moment geen mensen in het pand aanwezig. De brand startte in de gevel. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en roept getuigen om zich te melden als ze iets opvallends gezien hebben.

Hulp aangeboden

De kinderopvang opende na het paasweekend de deuren voor opvang, maar niet alle kinderen konden in het pand terecht. Al in het weekend en tijdens Pasen is een schoonmaakbedrijf bezig geweest. Directeur Judith Lechner laat aan de Groningse omroep Oog weten dat er vanuit alle kanten hulp is aangeboden. ‘Ouders wilden tijdens Pasen komen schoonmaken. Scholen en andere kinderopvangorganisaties boden vervangende ruimte aan.’

Impact kinderen

Ze merkte dat de brand niet alleen op volwassenen impact had, ook op kinderen. ‘Op paasmaandag kwam hier een meisje samen met haar ouders. Ze moest met eigen ogen zien dat het vuur echt onder controle is. In haar beleving woedde de brand maar door. We zijn met het team in gesprek gegaan hoe we het bespreken met kinderen. Dat is wel belangrijk.’

Op de website van Oog staan foto’s waarop duidelijk te zien is dat de schade groot is

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.