Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisaties: ook voorrang bij testen medewerkers kinderopvang

De branchepartijen BMK, BK en BOinK staan achter de oproep van de PO Raad en de VO Raad om onderwijspersoneel voorrang te geven bij het testen op corona. Zij vragen daarnaast opnieuw aandacht voor het probleem dat er veel uitval is van personeel in de kinderopvang.
iStock

Snel testen is cruciaal voor de continuïteit van de kinderopvang, aldus de brancheorganisaties. ‘Wij zouden graag zien dat de voorrang ook wordt geregeld voor medewerkers in de kinderopvang.’

BMK, BK en BOinK voeren frequent overleg met de ministeries van SZW en OCW om de situatie rondom het coronavirus nauwlettend te monitoren en te anticiperen op toekomstige gebeurtenissen. Het onderwerp van ‘testvoorrang’ voor medewerkers in de kinderopvang staat daar continu en elke keer hoog op de agenda.

Najaar voor de deur

‘Met het najaar voor de deur, en dus een opkomend aantal griep- en verkoudheidsvirussen, is het voor het openhouden van de kinderopvang van groot belang dat er snel en slagvaardig getest kan worden en uitslagen snel beschikbaar zijn.’ aldus de brancheorganisaties. ‘Zodat personeel dat kan werken, ook zoveel mogelijk aan het werk is. De sector kampt per slot van rekening al met een personeelstekort, en en dat wordt er met de huidige thuisblijfregels niet beter op.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.