Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boekentip van Ingeborg – maart

Boekentip van Ingeborg

de tip van maart:

De koning en zijn schat

(vanaf 4 jaar)

Er was een koning die alles vergat, welke kleren hij aanhad, hoe het zat met de stoplichten, wat en hoe de koninklijke familie moest eten, wat zijn katten moesten eten, waar zijn kroon was, hoe hij van de kermis weer naar huis moest komen, zijn voeten vegen… De koning liet altijd een puinhoop achter, hopeloos….

Maar er is één ding dat de koning nooit vergat. Na het tellen van alle knuffels als hij lekker in bed lag:  een kusje voor zijn liefste schat!

Geweldig! Een ode aan het kusje voor het slapen gaan. Een kusje voor zijn allerliefste schat, van de koning die alles vergat.

Prachtig rijm van Erik van Os en Elle van Lieshout. De cadans is zo goed, de humor zo fijn dat dit boek nooit verveelt. Kinderen zullen lachen om de prenten en plezier hebben om de taalspelletjes. De prenten zijn kleurig, er is veel te zien. Details komen steeds opnieuw in iets andere vorm terug. Illustrator Mark Janssen is met zijn altijd ietwat puntige figuurtjes zich helemaal te buiten gegaan. Een feest om ieder bladzijde om te slaan. Een van de absolute toppers!!!

Eric van Os en Elle van Lieshout & Mark Janssen, De koning en zijn schat. Uitgeverij Gottmer, ISBN 90-257-3959-8. Prijs  € 12,50.

Ingeborg Hulsebos schrijft de rubriek Kinderboeken in Kinderopvang. Zij heeft ook een eigen site: http://www.ingeboek.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.