Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BMK viert vijfjarig bestaan

De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang bestaat vijf jaar. De van de BK afgesplitste organisatie heeft naar eigen zeggen inmiddels een ledenbestand dat 35 procent van de sector omvat.
Loes Ypma BMK
BMK-voorzitter Loes Ypma

‘We vieren na vijf jaar dat de overtuiging, dat kinderopvang bijdraagt bij aan de ontwikkeling van kinderen, terrein wint en het gesprek gaat over de daarvoor benodigde voorzieningen. En dat die visie inmiddels gedeeld wordt door veel politieke partijen,’ aldus de BMK.

Voor de komende jaren wil de BMK werken aan het afnemen van kansenongelijkheid voor kinderen. ‘Grenzen tussen kinderopvang, onderwijs en jeugdzorg zullen steeds verder vervagen. We hebben een gezamenlijke opdracht: de ontwikkeling van kinderen stimuleren.’

Algemeen toegangsrecht

In een recent interview met Kinderopvangtotaal gaf BMK-voorzitter Loes Ypma aan dat de BMK voor de komende kabinetsperiode streeft naar een algemeen toegangsrecht voor ten minste twee dagen per week. In de volgende kabinetsperiode wil Ypma dit toegangsrecht naar meer dagen per week uitbreiden.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.