Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinoud Kroese – Samenhorigheid (syn. solidariteit of aaneensluiting)

 

Net tot diep in de nacht genoten van #HermandeSchermmanop de NOS. Nu wordt het spannend. Iedereen roept dat een coalitie moeilijk wordt. Kop en hakken uit het zand halen a.u.b. Stoppen met kaasschaven, schotjes in stand houden en geld geschuif. Maak duidelijke keuzes met een helder doel voor ogen. Er is genoeg bezuinigd in het onderwijs en kinderopvangland. Er zijn weer wachtlijsten bij peuterspeelzalen. Steeds meer kinderen worden helemaal niet bereikt.

‘De aaneensluitende visie ligt al klaar. Beste Mark en Diederik, pak dit snel op’

Het mantra dat kinderopvang een arbeidsmarkt instrument is, betuigt van weinig solidariteit met kinderen die allemaal recht hebben op een goede start. Hoogleraar Bas van Weel pleit in zijn oratie vorige week voor een vervroeging van de leerplicht naar 4 jaar – dat was een vorig paars kabinet ook van plan! – én de kans voor iedere peuter op gerichte en goede opvang. Dat is de beste investering in de kenniseconomie in de komende decennia.

Ook het op 27 augustus jl. verschenen rapport ‘Kies nu voor Kinderen’ van Het Kinderopvangfonds en de Bernard van Leer Foundation roept de politiek op een samenhangende structuur op te tuigen voor de opvang en ontwikkeling van 0 tot 12 jarigen. Scholen en kinderopvangorganisaties staan te trappelen om verdere stappen te zetten. De aaneensluitende visie ligt al klaar. Beste Mark en Diederik, pak dit snel op.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.