Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Over teambuilding gesproken…

Afgelopen week hebben we onze jaarlijkse studiedag gehad. Nadat ik anderhalf uur (!!!) in de file had gestaan en – echt niet gebruikelijk voor mezelf – te laat was gearriveerd, kon ik eerst net als mijn collega’s naar de informatie over het programma Kaleidoscoop luisteren.

Goede presentatie, levendig gehouden door kleine teamopdrachten en een filmpje. Het programma, dat eerst vooral in de peuterspeelzalen werd gebruikt, vind ik inspirerend. Er zijn ook al een paar kinderdagverblijven in onze organisatie die met het programma werken.

Peuterspeelzalen
Aanwezige leidsters, pardon: pedagogische medewerkers (ik kan er maar niet aan wennen, dat komt door al die niet echt pedagogisch te noemen huishoudelijke taken) hebben uiteraard ook kritische aantekeningen gemaakt. De meeste vonden, is mijn indruk, dat het programma toch meer geschikt is voor de peuterspeelzalen. De indruk bestaat, dat de pedagogische medewerkers in de peuterspeelzalen niet zoveel tijd aan het verschonen van kinderen en aan het huishoudelijk werk hoeven te spenderen als de leidsters in de kinderdagverblijven.

De zon begon te schijnen!
Na de heerlijke broodjes is het team van mijn kinderdagverblijf samen naar de Jordaan vertrokken. Door de stromende regen liepen we naar een cafeetje waar we naar hartelust onze muzikale talenten wel eens konden aanspreken. We wisten echt niet waar ons te wachten stond, maar de aanvankelijke schroom was snel verdwenen! Onze verregende gezichten straalden na een paar liedjes het leek alsof de zon tot in de donkerste uithoeken van dat kleine cafeetje ging schijnen…
Uit volle borst hebben we allemaal de populairste smartlappen gezongen. Het hoogtepunt was natuurlijk het opnemen van onze prestaties op een CD! Vooral het duet van collega’s Mariska en Lineke zullen we niet snel vergeten!

Geslaagde teambuilding
We hebben niet eerder zo heerlijk gezongen en zo veel hartelijk gelachen met z’n allen! Tenminste, ik kan het me niet herinneren. Dit was een voorbeeld van een geslaagde teambuilding. Ik vind het absoluut voor herhaling vatbaar. Een leuke, creatief bedachte oplossing van onze locatiemanager Marlon, toen het oorspronkelijk geplande programmaonderdeel door omstandigheden niet kon doorgaan.

” Daar in dat kleine café aan de haven,
daar zijn de mensen gelijk en tevree.
Daar in dat kleine café aan de haven
daar telt je geld of wie je bent niet meer mee…”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.