Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Ouderavond op ‘t Schoenertje

Het grootste en de meest interessante opdracht binnen de minor Opvoedingsondersteuning vond ik de opdracht oudercursus/ouderbijeenkomst te organiseren en in de praktijk uit te voeren. Samen met twee medestudenten – ook toekomstige pedagogen – heb ik in het kader van mijn opleiding Pedagogiek een ouderavond met het thema ‘Druk en dwars’ gedrag bij peuters georganiseerd en ook gepresenteerd.
De ouderavond was inhoudelijk gebaseerd op de oudercursus Peuter in zicht (ontwikkeld door NJI – het Nederlands Jeugdinstituut) en heeft op 23 maart plaatsgevonden.

Na afloop werd er geklapt!
Nadat de mooie uitnodigingen persoonlijk aan ouders uitgedeeld waren, hebben zich op de intekenlijsten op de deuren van de drie groepen in mijn kinderdagverblijf in totaal 30 ouders ingeschreven! Dit was een ongekend groot aantal voor het kinderdagverblijf en de bevestiging van mijn vermoeden dat de behoefte van ouders aan zo’n bijeenkomst groot was.
Het is een druk bezochte, geslaagde avond geworden. Een avond met theoretische informatie aan de hand van een powerpoint presentatie, een avond met leuke filmfragmenten van praktijksituaties, een avond met een levendige discussie. Het bleek dat er genoeg interesse was om over het gekozen thema van gedachten te wisselen met elkaar. Vooral dwars gedrag rondom ‘eten’ – ‘niet eten’ maakte veel los bij de ouders: ouders hebben heel actief aan elkaar tips gegevens. De avond verliep soepel, er heerste een gemoedelijke en open sfeer. Na afloop werd er enthousiast geklapt!

Voor herhaling vatbaar
Op alle feedbackformulieren (nodig voor de opdracht voor school) werden we als goed beoordeeld! Dit was de hoogste score. Deze beoordeling door de ouders geeft me en heel prettig, voldaan gevoel. Er waren leuke reacties bijgeschreven, een paar voorbeelden: vaker doen; voor herhaling vatbaar; nog een keer – goed hoor, jongens; leuke een interessante presentatie; erg leerzaam.
Ik ben zeer tevreden met zulke positieve reacties van ouders. Een paar van hen zijn ook naar ons toe gestapt met woorden van waardering. Zo ook onze huidige locatiemanager Jolanda en een paar collega’s.

Dus, zoals een van de ouders het samen heeft gevat: ‘voor herhaling vatbaar – vaker doen!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.