Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Familiemuur

Monika Katinger - Familiemuur

Mijn actie om foto’s van de ouders met hun kinderen te maken tijdens het brengen of halen van kinderen is een succes! Er hangen inmiddels best veel foto’s op de muur, die natuurlijk ‘familie muur‘ genoemd is. Binnenkort komen er weer nieuwe foto’s bij.
Het is zo leuk om te zien, hoe blij de ouders kijken als ik hen samen met hun kind ga fotograferen. Ze stralen gewoon! Ik maak meestal maar één of twee foto’s – en de meest gelukte is vaak direct de eerste.

Tijdens een extra activiteit rondom fruit eten heb ik onze stagiaire Natasha gevraagd om een paar foto’s te maken. Zij heeft met verve haar rol als fotografe vervuld en er bijna twintig foto’s van gemaakt! Als ik die achter elkaar bekijk, lijkt het haast een filmpje!
We gingen de pitjes van fruit vergelijken – kleine, grotere en de grootste. Alle aanwezige kinderen hebben geconcentreerd en met enthousiasme meegedaan een deze kleine activiteit.

‘Op een foto is te zien dat Beertje nog moeite heeft met het regeltje ‘op je beurt wachten’. Zij reikt naar de pit in de handen van Robert’

En ja, de grootste was een pit van een avocado, die vonden alle kinderen heel interessant. Jeetje, jij kon die ook gewoon laten rollen, als een klein balletje! Dat probeert Luuk te doen en Amalia volgt zijn verrichtingen.
Toen de grote pit aan de andere kant van de tafel was geland, houdt Robert hem triomfantelijk omhoog. Op een foto is te zien dat Beertje nog moeite heeft met het regeltje ‘op je beurt wachten’. Zij reikt naar de pit in de handen van Robert.
En weer een andere foto laat een beetje scheef getrokken gezichtje van Mark zien: hij vond het restje pruim dat op een pitje is blijven hangen heel vies.

Het is enig op al deze foto’s te bekijken en steeds nieuwe details te ontdekken. Langzamerhand zal er geen geschikt plekje voor al die foto’s zijn in de groep… Nou, dan kunnen we er een boekje van maken, schoot me ineens te binnen!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.