Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Congres van het vakblad Kinderopvang – een impressie

Congressen van het vakblad Kinderopvang staan hoog genoteerd op het lijstje van extra activiteiten die ik voor mijn werk of voor mijn opleiding graag onderneem. De organisatie is altijd heel goed en de thema’s, lezingen en de workshops vond ik ook elke keer dat ik er deel aan had genomen, boeiend.

Alert4U
Het aantal bezoekers overtrof dit jaar alle verwachtingen, geloof ik. Hoorde ik het goed dat er misschien wel 900 aanmeldingen waren? Het thema ‘zorgkinderen’ heeft dus velen aangesproken. Het programma Alert4U, dat toegespitst is op de vroegtijdige signalering van de ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen, spreekt me zeer aan. De samenwerking tussen verschillende opvoedexperts is uniek. Aan de hand van de drie pilots heeft het NJI een monitoronderzoek uitgevoerd en een enorme hoeveelheid initiatieven, methodieken en
programma’s geëvalueerd. Ik zou het een grote uitdaging vinden als ik binnen mijn
organisatie ook aan het programma Alert4U zou kunnen werken.

Workshops
’s Middags zijn er altijd workshops en daar verheug ik me altijd extra op. De leukste
workshop vond ik dit jaar een workshop van de organisatie Wapperkids. Deze workshop werd oorspronkelijk niet gepland en werd in de lunchpauze gegeven. Het gebruik van “babysign”, baby en kindgebaren voor horende, zich normaal ontwikkelende kinderen, is nieuw. Het komt uit Amerika, waar nu al 1 op 2 kinderen opgroeit met het gebruik van gebaren! De gebaren zorgen voor minder frustratie, het gedrag van een kind verbetert en de kinderen scoren gemiddeld 10 – 15 punten hoger op het IQ test!
Het werd een zeer leerzame workshop, erg goed en levendig gepresenteerd. Het wekte
absoluut mijn interesse – hier zou ik me eigenlijk graag in willen verdiepen.

Bedankt
De tijd vliegt altijd om op zo’n congres: er is zoveel te zien, te horen, te doen! Er zijn
natuurlijk ook altijd de leuke stands waar je verschillende ideeën kan opdoen en waar je vaak met een leuk, klein cadeautje verblijdt wordt.
Marike, Marianne en Marjan – de redactie van het blad Kinderopvang – het is jullie alweer
gelukt! Bedankt voor de leerzame, leuke, perfect voorbereide dag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.