Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

marion Kozijn – Ruzie

Fabian loopt rond met het stuurwiel. Tess, zijn verloofde, aan zijn zijde. Een vredig tafereel, dat ineens verstoord wordt door Charlotte, die zomaar uit het niets tevoorschijn komt en duidelijk van plan is Fabian zijn speeltje te ontnemen. Op een weinig subtiele wijze nog wel:ze geeft zo’n harde ruk aan het stuurwiel dat Fabian bijna ter aarde stort. Er ontstaat een verbeten strijd om dat stukje speelgoed op ons zonnige, rustige speelplein. Ze rukken en trekken het ding bijna uit elkaar. Tess neemt het voor haar verloofde op en schreeuwt:”Laat Fabian los!” Ze beukt Charlotte daarbij op haar rug,waardoor Fabian even aan de winnende hand lijkt te zijn. Hij holt met zijn speeltje van Charlotte weg maar struikelt over een stepje. Voor hij weer op de been is heeft zijn belaagster hem weer ingehaald. Ze begint meteen weer aan het ding te trekken maar Fabian geeft zich niet gewonnen.

Ergens op veilige afstand staan Taeke en Tim deze strijd gade te slaan. Zij zijn ongeveer even oud maar Tim is wel een hoofd groter dan Taeke. Beiden zijn echter even dapper. “Ruzie maken, niet!” scheidsrechtert Taeke. Zijn stemmetje reikt nog niet zover dat zijn woorden de strijdende kinderen bereiken. “Ophouden Charlotte!”roept Tim en springt daarbij een eindje omhoog. Al ruziënd komen Fabian en Charlotte ineens heel dicht bij Tim in de buurt. Hij is plotseling zo stoer niet meer! Hij rent weg, waarbij hij bijna Taeke omver loopt, die nog steeds zijn roep om beëindiging van de ruzie de ruimte in staat te slingeren.

Tess is al die tijd dicht bij Fabian in de buurt gebleven en heeft hem fanatiek aan staan moedigen. Omdat wij vinden dat het nu lang genoeg geduurd heeft ( de 80-jarige oorlog mag niet nog een keer gevoerd worden) ga ik een eind aan de ruzie maken. De kookwekker komt eraan te pas en ik spreek met hen af dat Fabian, tot het belletje gaat met het stuurwiel mag spelen en het dan aan Charlotte moet geven. Daarmee kunnen beide partijen zich verenigen.

Maar als na drie minuten de wekker afloopt is Charlotte alweer met iets anders bezig. Voor Fabian is het ook wel genoeg geweest. Hij duikt met Tess onder de glijbaan.
Het stuurwiel ligt vergeten midden op het plein. Nog helemaal heel!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.